Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за Selenia Star 5w40

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за Selenia Star 5w40

Утре ще си купувам масло,по принцип карам със Selenia 10W60 Racing.
    Напоследък тук в Гърция за ТС двигателите лансират по сервизите и магазините Selenia Star 5W40,уж било по-добро.
    Искам да попитам вярно ли е това,става ли за ТС двигатели това масло,някой карал ли е с него и има ли наблюдения?
    Маслото ще го сменя след някой ден в България,обаче има нужда от доливане,в момента съм с 10W60 Racing,мога ли да допълня с едно пръчковато Вюрт 10W40?
    Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
    Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
    Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
    Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
    Напоследък тук в Гърция за ТС двигателите лансират по сервизите и магазините Selenia Star 5W40,уж било по-добро.
    Искам да попитам вярно ли е това,става ли за ТС двигатели това масло,някой карал ли е с него и има ли наблюдения?
    Маслото ще го сменя след някой ден в България,обаче има нужда от доливане,в момента съм с 10W60 Racing,мога ли да допълня с едно пръчковато Вюрт 10W40?
    Не е хубаво да се смесват различни масла. Ако трябва да избирам да карам с масло на минимума или да ги смеся - ще сипя към 300-400 мл.
    Star 5w40 на теория трябва да е по-добро от gold 10w40 при студен старт при минус 30 градуса температура, каквато май в България няма.
    ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
      gold 10w40
      На теория не знам, ама на практика и М10Д май е по-добро от точно това
      По принцип аз не виждам драми да сипеш друго напълно синтетично масло, но пък на лепенката на моята пише следното: "20К Алфа Ромео за нормално каране и Рейсинг за спортно каране".

Comment

На мойта препоръчват Селения Стар, 30000км интервал между смените. Обясниха ми, че било над изискуемите норми, т.е. супер модерно масло. На 156-та слагах Рейсинг заради чипа и го сменях на 8000км като доливах около литър между две смени, така че Стар да не ти дойде тънко и да го гори
        Last edited by boian; d.m.y г., 17:20.
        Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
          на моята пише следното: "20К Алфа Ромео за нормално каране и Рейсинг за спортно каране".
          Да , ако и сипеш двойно-естерно няма да работи добре защото не е селения !!!
          ...

Comment

Първоначално публикувано от Drag0 Покажи съобщение
            Да , ако и сипеш двойно-естерно няма да работи добре защото не е селения !!!
            Отговора на коментара ти е в останалата част от мнението ми, която не си цитирал

Comment

Първоначално публикувано от kaio156 Покажи съобщение
              Според мен вземи си рейсинг Най-малкото при високи температури ще маже по-добре от 5в40
              Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
              Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
              X